Telefon
WhatsApp
SEFERLER BAŞLADI
300 X 250 Reklam Alanı
 Koronavirüsle mücadele kapsamında 14 Büyükşehir ile Zonguldak'ta uygulanan seyahat kısıtlamaları sona erdi. İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgede, 65 yaş ve üzeri vatandaşların Seyahat İzin Belgesi almaları ve gidecekleri illerden en az bir ay boyunca dönmemek şartı ile tek yönlü olarak seyahat edebilmeleri uygulamasına devam edileceği bildirilmişti.  1 Haziran 2020 tarihi kaldırılan seyahat kısıtlamasının ardından ilçemizden de Ankara’ya otobüs seferleri başladı. Uzun yıllardır ilçemize hizmet veren Tuzgölü Seyahat Firma yetkilileri kısıtlamanın kaldırılması ile birlikte Ankara’ya karşılıklı seferlerin başladığını bildirdiler. Hizmet veremedikleri süreci yenilenerek geçirdiklerini söyleyen Sınırlı Sorumlu Tuzgölü Karayolu Taşıma Kooperatif ortaklarından Avni Yıldırım, ”Sınırlı Sorumlu Tuzgölü Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi tarafından 5 otobüs, maliyetleri toplam 7 milyon liraya mal oldu. Maliyetin yarısı banka kredisi ile yarısı da satılan eski otobüslerin parası ile karşılandı”  Zor bir dönemin kendilerini beklediğini belirten Yıldırım; “Bu kötü bir zamana denk geldi. Hayatın ilerisi günlerde neler olacağı belli değil. Normal hayata dönüş benim görüşüme göre en az bir sene sürecek. Bu bir sene zarfında da bizim bu kredilerin ödenmesi gerekiyor. Yolcu kapasitemiz ne olacak? O da belli değil. Büyük bir sıkıntının bizi beklediğini tahmin ediyoruz. Biz daha önce Ulaştırma Bakanlığı’na bağlıydık. Bütün belgelerimizi ve rayişimizi Ulaştırma Bakanlığından alıyorduk. Şimdi tamamen Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandık. Burada da her şeyimiz EGO’ya bağlandı. Yani bütün evraklarımız, rayişimiz EGO tarafından belirlenecek. Her ne kadar buna bir anlam veremesek te artık alınan bir karar buna uymak mecburiyetindeyiz veyahut bu işi bırakmak zorunda kalacaktık. Yıllardır sürdürdüğümüz bu işletmeyi devam ettirmek için bir kooperatif kurmak zorunda kaldık. Bizden başka ilçeden talepte olmadı. O zaman dışarıdan birileri gelecekti, bekleyenler de vardı. Biz de tekrar talepkar olduk. Bir yerde mecburiyet karşısında isteyerek olan bir şey değildi. O nedenle artık zorluklara katlanacağız işimize devam edeceğiz. Zor bir dönem bekliyor bizi. Hayat şartları hastalıktan önce olsaydı, bunu sıkıntısız atlatırız diye düşünmüştük.” şeklinde konuştu.
Yıldırım; “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bizler Ulaştırma Bakanlığı’nın belirlediği fiyatlar üzerinden hemşehrilerimize hizmet vermeyeceğiz. İlk etapta ilçemizden Ankara’ya iki sefer otobüs kaldıracağız. Bu talep doğrultusunda sefer sayılarımızı arttıracağız. Şu an itibari ile 35 olarak fiyat belirledik” dedi. Yıldırım; “Pandemi sürecinde en büyük zarar gören sektör bizim sektörümüz oldu. Bizler bu süreçte saha iyi hizmet vermek adına yenilenme çalışmalarını hızlandırırken eski araçlarımızın satışlarından da beklenileni alamadık. Ankara AŞTİ işletmemizde çalışan personellerimiz dahil toplam 19 çalışanımız var. Bu süreçte sadece personelimizin sigorta ödemelerini yaparken bile dönem dönem zorluklar yaşadık. Her şeye rağmen kısıtlamanın kaldırılması ile yenilenen araçlarımızla hizmete başladık. Ankara’nın hiçbir ilçesinde bu tip araçlar hizmet vermiyor. Bir Polatlı bile dolmuşla yolcularını taşıyor. Son teknoloji ile donanımlı araçlarımızla hemşehrilerimize hizmet vereceğiz” dedi. Ankara Büyükşehir ile yapılan sözleşmenin firmaya büyük zarar verdiğini söyleyen Yıldırım; “Ankara Büyükşehir Belediyesi ile kooperatif olarak anlaşma yapmamız bizim için iyi olmadı. Biz Tuzgölü Seyahat olarak düne kadar uluslararası çapta çalışan bir firmaydık. Şimdi Aksaray’dan Adana’dan gelen bir otobüsün arızası halinde bizler araçlarımızla kendilerine destek oluyorduk. Şimdi bu durum o7rtadan kalktı. Araçlarımız sadece ilçemiz ve Ankara arasında hizmet verebilecek. Bu da bizleri zor duruma sokacak. Fakat bizler bu ihaleye girmeseydik ilçe
dışından ihaleye gireceklerin olduğu haberini aldık. Bizler Şereflikoçhisarlıyız. Bu işi yapacak biri varsa o da yıllarca ilçeye hizmet etmiş olan firma olarak bize düşer dedik. İhaleyi kazandık. Yenilendik ve şimdi kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte en iyi şekilde hizmet vermeye başladık” dedi.
Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!